top of page
  • PEFT

... λίγα λόγια για την 1η αγωνιστική !!!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική (11/11/2023) της Grand Prix Squash League που διοργανώνεται από την Π.Ε.Φ.Τ και διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Holmes Place στο Μαρούσι.







Δεκάδες συναρπαστικοί αγώνες διεξήχθησαν μεταξύ παικτών όλων των ηλικιών κρατώντας το ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο και δημιουργώντας ταυτόχρονα την προσμονή για την επόμενη αγωνιστική στις 16/12/2023.





Η συμμετοχή 40 αθλητών κ αθλητριών στους 4 ομίλους της λίγκας, δημιουργεί νέα δεδομένα και ενδιαφέρον στο εγχώριο ανταγωνιστικό πλαίσιο της ελληνικής τοιχοσφαίρισης. Κατά κοινή ομολογία, όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και όλοι ανεξάρτητα νίκης ή ήττας παραμένουν ενεργοί στο πρωτάθλημα που έχει 4 αγωνιστικές και τα finals, που εντέλει θα καθορίσουν και την τελική θέση που θα καταλάβει έκαστος αθλητής.





Το πρωτάθλημα αυτό λειτουργεί πλέον ως προστιθέμενη αξία και συμπληρωματικά στην ετήσια αγωνιστική δράση. Δημιουργεί ένα πλαίσιο με πολλούς αγώνες και υψηλό ανταγωνισμό, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη και πρόοδο κυρίως των νέων αθλητών. Ας μην λησμονούμε ότι έως και το 2017 τα τουρνουά που διοργανώνονταν στη χώρα ήταν από 10 έως 14 ετησίως. Συνεπώς, η λίγκα έρχεται να προσθέσει αγώνες και εμπειρία προάγοντας το άθλημα που πρόσφατα έγινε και Ολυμπιακό άθλημα.





Τέλος ειναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι στη λίγκα συμμετέχουν αθλητές κ αθλήτριες από Κρήτη, Πάτρα, Πειραιά και Αθήνα !!


100 views

Recent Posts

See All
bottom of page